Juhlavuoden verkkosivuista

Tervetuloa juhlistamaan kanssamme lastentarhanopettajan koulutuksen 125-vuotista taivalta! Ebeneser-säätiö yhteistyössä Helsingin yliopiston, Opetushallituksen ja Lastentarhanopettajaliiton kanssa toteuttaa juhlavuonna erilaista ohjelmaa ja vuosi huipentuu lokakuussa juhlaseminaariin. Näillä verkkosivuilla esittelemme koulutuksen historiaa ja kokoamme listaa vuoden tapahtumista. Sivut päivittyvät aktiivisesti läpi vuoden ja julkaisemme blogikirjoituksia eri näkökulmista lastentarhanopettajuuteen ja lastentarhanopettajan koulutukseen liittyen.

Blogikirjoituksia julkaistaan useasta eri näkökulmasta:

• Arkistojen kätköistä -sarjassa tutustutaan lastentarhanopettajan koulutuksen historiaan Ebeneser-säätiön arkistojen kautta
  • Lastentarhanopettajaksi opiskelemassa -sarjassa kuulemme sekä vuonna 2017 lastentarhanopettajaksi opiskelevien että heidän kouluttajiensa mietteitä koulutuksesta ja varhaiskasvatuksesta
  • Terveisiä päiväkodista -sarjassa päästään kurkistamaan lastentarhanopettajan työhön varhaiskasvatuksen kentällä
  • Varhaiskasvatusasiaa -sarjassa ääneen pääsevät niin tutkijat kuin hallinnon väki ja päättäjätkin.

Päivitämme tähän etusivulle ajankohtaisimmat uutiset ja blogitekstit. Niitä voit lukea myös kategorioittain klikkaamalla Kategoriat-linkkejä (tietokoneilla näkyy sivun oikeassa reunassa ja mobiililaitteilla joko sivun alaosassa tai erillisessä alasvetovalikossa). Yläpalkista pääset tutustumaan lastentarhanopettajan koulutuksen historiaan sekä juhlavuoden ohjelmaan.

Verkkosivuihin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä sähköpostitse: susanna.gillberg@ebeneser.fi. Etsimme jatkuvasti uusia blogikirjoittajia – myös tässä asiassa voi olla suoraan yhteydessä Susannaan.

Juhlavuosi kulkee nimellä 125 vuotta Suomen tulevaisuuden tekijöitä. Tehdään yhdessä juhlavuodesta ikimuistoinen!

lm_vk_06_006

Ebeneserin opiskelijoita ja opettajia ryhmäkuvassa, 1910-luku. Kuvassa keskellä Elisabeth Alander ja Hanna Rothman.