Esittelyssä juhlavuoden logo

logo_jpg

Juhlavuoden logo: Markus Sauvola

Lastentarhanopettajan koulutus juhlii tänä vuonna 125-vuotista taivaltaan. Juhlavuodelle haluttiin logo, joka liittyy vahvasti lastentarhanopettajuuteen ja mahdollisesti tuo esiin fröbeliläisen lastentarha-aatteen perinteen. Helsingin yliopiston lastentarhanopettajaksi opiskelevien ainejärjestö Ebe ry. järjesti logokilpailun yhteistyössä muun juhlatoimikunnan kanssa. Juhlavuoden logoksi valittiin Markus Sauvolan suunnittelema logo.

”Ideoiden toteuttaminen on aina omanlainen prosessinsa. Omassa suunnittelutyössäni luotan monesti ensimmäiseen intuitiiviseen ajatukseeni, joka toimi myös tällä kertaa suunnittelutyöni pohjana ja voimavarana. Ensimmäinen ajatukseni käyttää suunnittelussa Fröbelin palikoita (lahjoja), syntyi nopeasti kilpailun antamista lähtökohdista – logon tulisi symboloida lastentarhanopettajan koulutusta sekä tuoda esiin Friedrich Fröbelin aatteita. Ne toimivatkin suunnittelussa tarkoituksensa mukaisesti: niiden avulla voidaan luoda erilaisia muotoja ja hahmoja. Ajatuksena oli, että muokkaamalla ja kääntelemällä palikoita voisin luoda juhlavuoteen sopivan ulkoasun logolle. Puisen pinnan kautta halusin tuoda logossa esiin myös perinteisempiä, suomalaisuutta korostavia piirteitä.”

Markus Sauvola
Lastentarhanopettaja, varhaiskasvatuksen maisteriopiskelija