Etsitään: Tuokiokuvia varhaiskasvatuksen arjesta

dscf5335

Kuva: Ebeneser-säätiö

Miten varhaiskasvatus näkyy satavuotiaassa Suomessa ja juuri sinun päiväkodissasi? Juhlimme 125-vuotista lastentarhanopettajan koulutusta mm. järjestämällä juhlaseminaarin 20.10.2017 teemalla ”125 vuotta Suomen tulevaisuuden tekijöitä”. Juhlavuotta järjestävät Helsingin yliopisto, Opetushallitus, Lastentarhanopettajaliitto, Ebeneser-säätiö ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ. (Seminaari löytyy myös Facebookista!)

Etsimme nyt videotervehdyksiä päiväkodeista ympäri Suomea. Kuvaa parin minuutin pituinen video, jossa esitellään tuokiokuvia varhaiskasvatuksen arjesta: toimintaa, leikkiä, tarinoita… Lataa video esimerkiksi Youtubeen tai Vimeo-palveluun ja jaa linkki meille sähköpostitse syyskuun loppuun mennessä. Muistathan lasten kuvausluvat! Videot ovat nähtävillä vain juhlaseminaarissa (toki mikäli kuvausluvat sen kattavat, esittelemme niitä mielellämme myös juhlavuoden verkkosivuilla).

OHJEET

Ohjeet voit ladata esimerkiksi tulostamista varten myös
PDF-tiedostona klikkaamalla tästä.

  1. Suunnittele video. Ajatuksena on tuoda esiin monipuolisesti sitä hyvää ja laadukasta varhaiskasvatusta, jota päiväkodeissa toteutetaan ympäri Suomea. Onko teillä menossa jokin kiinnostava projekti tai teema? Mikä on teidän päiväkotinne ehdoton vahvuus? Oletteko erityisesti panostaneet lasten leikki- ja oppimisympäristöön? Ovatko lapset kuvanneet itse videon, jota voisi käyttää? Mielikuvituksen käyttö on sallittua!
  2. Pyydä lapsilta ja vanhemmilta kuvausluvat, jotka kattavat videon julkaisemisen. Päiväkoti hallinnoi kuvauslupia, niitä ei lähetetä erikseen meille. Tässä esimerkki kuvauslupalapusta, jota voi vapaasti hyödyntää.
  3. Kuvaa video!
  4. Editoi/leikkaa video noin parin minuutin pituiseksi. Tietokoneessa saattaa olla valmiina yksinkertainen muokkausohjelma, tableteille saa ladattua myös muokkaussovelluksia. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiasta meihin sähköpostitse.
  5. Lataa video johonkin palveluun (YouTube, Vimeo tms.) ja lähetä videolinkki syyskuun loppuun mennessä osoitteeseen taina.sillanpaa@ebeneser.fi. Lataamalla videon ja lähettämällä linkin annat luvan käyttää videota syksyn 2017 juhlaseminaarissa.

Lisätietoja ja videolinkit osoitteeseen: taina.sillanpaa@ebeneser.fi

Tehdään yhdessä juhlavuodesta ikimuistoinen!

#LTO125

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s