Varhaiskasvatuspäivä 16.3.: Nyt on pedagogiikan aika!

Valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietetään torstaina 16.3.2017 teemalla ”Vasu 2.0 – Mitä nyt tapahtuu?” Lastentarhanopettajan koulutuksen 125-vuotisjuhlavuoden järjestäjätahoista yksi on Lastentarhanopettajaliitto, joka on tuottanut pedagogiikan ja muuttuvan toimintakulttuurin tueksi monenlaista materiaalia. Esittelemme tässä niistä osan.

20170310_152514_resized

Varhaiskasvatuksessa on meneillään toimintakulttuurin muutos, joka pohjautuu varhaiskasvatuslakiin ja valtakunnallisiin varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin sekä esiopetuksen opetussuunnitelmaan. Kaikki nämä asiakirjat selkeyttävät varhaiskasvatuksen tavoitteita, painottavat pedagogiikkaa ja korostavat lastentarhanopettajan työtä, opettajuutta.

20170310_150954

Kuva: Pedagogiikan aika -julkaisu, piirrokset: Maija Hurme

Päiväkodeissa voidaan suunnitella oma projekti toimintakulttuurin muutoksesta. Työvälineenä voi käyttää Katso, mitä opimme! -dokumentointialustaa, johon voi kirjata varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden oppimisen osa-alueet: Kielten rikas maailma; Ilmaisun monet muodot; Minä ja meidän yhteisömme; Tutkin ja toimin ympäristössäni; Kasvan, liikun ja kehityn. Lapsiryhmittäin voi suunnitella miksi tehdään, mitä tehdään ja mitä opimme sekä arvioida toiminnan pedagogista toteutumista.

20170310_151025

20170310_151059

Kuvat: Pedagogiikan aika -julkaisu, piirrokset: Maija Hurme

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden käyttöönoton tueksi Lastentarhanopettajaliitto on tehnyt Pedagogiikan aika -julkaisun, jossa on 12 varhaiskasvatuksen asiantuntijan artikkelia niin varhaiskasvatuksen pedagogiikasta ja laaja-alaisesta osaamisesta kuin dokumentoinnistakin. Lastentarhanopettajaliitto on tehnyt Varhaiskasvatuspäivään myös Pedagogiikan aika -julisteen.

20170310_150935

Kuva: Pedagogiikan aika -julkaisu

Aineistot ja lisätietoa osoitteesta  http://www.lastentarha.fi/cs/ltol/Varhaiskasvatuspaiva%202016

Yksi kommentti artikkeliin ”Varhaiskasvatuspäivä 16.3.: Nyt on pedagogiikan aika!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s